Torstai, Helmikuu 27, 2020, 23:27

Keväässä on voimaa, joka antaa uutta potkua. 

 

Selvät kevään merkit ovat lähestyneet Suomen eteläisiin osiin jo kovaa vauhtia. Kiire näyttää luonnollakin olevan. Silmuja näkyy syreenipuskissa, ruusut työntää jo uutta lehteä ja vihreys on alkanut paistamaan lumettomalla maalla auringon kanssa kilpaa. 

Linnut visertävät kauniisti jo ennen kello seitsemän aamua. Kaksi viimeisintä pakkasyötä ovat hiukan kangistaneet aamuvirkkujen lauluja. Valo työntyy suorastaan väkisin ikkunoista ja seinän raoista sisään. Ei siinä mielestäni auta muu kuin mennä luonnon rytmin mukaan. 

Kevään väri on tietysti vihreä ja kiinalaisessa lääketieteessä se edustaa Puuelementin aikaa. Filosofinen lähestymistapa ajattelee ihmisen kokonaisuutena eli osana ympäristöään. Kiinalainen lääketiede jakaa vuodenkierron viiteen eri elementtiin. Käyn eri elementit läpi blogissani tämän vuoden aikana. Nämä elementit ilmentävät ihmisen ominaisuuksia ja tapaa olla tässä maailmassa.

Puuelementin metafora on elävä puu, joka elää luonnonmukaisesti. Keväisin puu puskee uusia oksia ja kasvattaa silmuja taivasta kohti. Puuelementin ihmistyyppi menee yleensä suoraan asiaan. Hän on päättäväinen ja uusien projektien luoja. Hänellä on hyvä paineensietokyky ja katse kohti tulevaisuutta.

Kiinalaisessa lääketieteessä maksa liitetään puuelementtiin. Sen energia on liikettä ja tekemistä. Maksa rakastaa liikettä. Siksi paras aika on nyt ainakin täällä eteläsuomessa lähteä kävelemään metsään. Sukeltaa metsän vihreyteen. Siitä on paljon tutkimuksia, kuinka metsä hoitaa ja rauhoittaa mieltä. Kun nyt lähdet metsään latautumaan, saat uusia voimia kevät-tuulien tuomiin muutoksiin. 

Tämä blogi on minullekin harjoitusta ja testailua, miten hyvin ehdin ja jaksan tänne sisältöä tuottaa. Kirjoittaminen on minulle tämän vuoden uusi projekti eli selvä kevään merkki. 

Keväisin yleisimmät kehossa näkyvät oireet, jotka nousevat esiin ovat mm. näköhäiriöt, lihasten jännittyneisyys erityisesti yläselän alueella, rauhattomuus, migreenit, päänsäryt, kuukautisvaivat, allergiat ja pakkoliikkeet. Listaa voisi jatkaa, mutta koitin nostaa yleisimpiä vaivoja esiin. Tällöin olisi hyvä vähentää esim. kahvin juontia, alkoholia, tulisia mausteita, sokeria ja kuumentavia ruokia. 

Tässä oli pieniä vinkkejä arjen kiireeseen. Saa laittaa rakentavaa palautetta, jos haluaa. Yhdessä tässä kaikki koitamme kehittyä ja pitää katseet eteenpäin. Mukavaa kevään odotusta kaikille! 

   


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
© By Cold Hands 2020
Osumalaskuri: 46641